Interne richtlijnen & veiligheidsvoorschriften COVID-19 Meer info

Blue Valley opstart meeting

Blue valley

Met steun van Stad Oostende wil Bluebridge - Ostend Science Park samen met u nagaan hoe er meer opportuniteiten kunnen worden gecreëerd bijvoorbeeld in andere blauwe economie domeinen. Wij horen graag uw visie hierop. Daarom faciliteren wij vanuit Bluebridge - Ostend Science Park een stichtende ‘Blue Valley’ vergadering.

Oostende huisvest spelers in de blauwe economie die tot de wereldtop behoren. ‘Stad Oostende wil volop blijven inzetten op groei in de blauwe economie en is trots op de innovatiekracht en de diversiteit van de Oostendse stakeholders.’ aldus schepen van ondernemen, Mevr. Charlotte Verkeyn.

De stad heeft de ambitie om de blauwe spelers samen te brengen in het zogenaamde ‘Blue Valley’ ecosysteem. De bedoeling is op een participatieve wijze opportuniteiten voor de Blauwe Economie te identificeren en samen na te gaan hoe hierop kan worden ingespeeld.

 

Schepen Verkeyn gaf een mandaat aan Bluebridge – Ostend Science Park, om de relevante blauwe spelers in Oostende samen te brengen om dit netwerk vorm te geven. “Boosting blue business”, is namelijk één van haar drie werkdomeinen.

 

The Blue Valley bouwt verder op ‘BluAct’, een Europees project dat sinds 2018 wordt gecoördineerd door Stad Oostende. Daarin verenigt de stad spelers uit de economische en wetenschappelijke wereld om het blauw ondernemerschap te ontsluiten. In september 2019 lanceerde Burgemeester Tommelein de competitie. Momenteel coachen acht blauwe economie spelers uit Oostende, vijf laureaten voor de ontwikkeling van hun blauw product of dienst.

 

Met steun van Stad Oostende wil Bluebridge – Ostend Science Park samen met u nagaan hoe er meer opportuniteiten kunnen worden gecreëerd bijvoorbeeld in andere blauwe economie domeinen. De bedoeling van Blue Valley is om het lokale netwerk te versterken zodat de stakeholders elkaar snel kunnen contacteren en informeren. Door verschillende partners samen te brengen, wil stad Oostende mee helpen de (internationale) slagkracht te ondersteunen van de blauwe stakeholders op haar grondgebied en hun ondersteuning te bieden door als één verenigd team naar buiten te treden.

Wij horen graag uw visie hierop. Daarom faciliteren wij vanuit Bluebridge een stichtende ‘Blue Valley’ vergadering. Een eerste voorstel van doelstellingen en een potentieel plan van aanpak zullen op deze vergadering worden voorgesteld. Uw feedback en input daarop zal essentieel en zeer welkom zijn.

 

Heeft uw organisatie interesse om Blue Valley mee vorm te geven?

 

Blokkeer dan alvast dinsdag 29 september van 15:30-17:30 in uw agenda. Meer informatie volgt dichter bij datum.

INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN. MAXIMUM CAPACITEIT IS BEREIKT.

  • 29/09/2020
  • Bluebridge, Wetenschapspark 1, 8400 Oostende
  • Organized by Bluebridge - Ostend Science Park
Invitation only
© Ostend Science Park 2022