• en

Laureauten eerste Ostend SeaZone wedstrijd bekend

29/05/2020
SeaZone

De laureaten werden verkozen in functie van het Europees Blue Act project. Ostend SeaZone omvat verschillende instanties die samenwerken om die laureaten te begeleiden en te coachen bij de ontwikkeling van hun product of dienst. De vijf laureaten en bijhorend project/dienst hebben allen een link met de blauwe economie en Oostende.

Na een succesvolle lancering van Ostend SeaZone op 10 september 2019 op Bluebridge, zijn we blij om de volgende stap aan te kondigen! De laureaten zijn bekend van de eerste Ostend Seazone Competitie. Bluebridge is (naast andere partners) klaar om haar taak als coach te omvatten en helpt graag mee succesvolle projecten te ontwikkelen in samenspraak met de laureaten.

Wat is Ostend Seazone?

Ostend Seazone is een partnernetwerk in het kader van het Europese project BluAct. Daarin brengt Stad Oostende spelers uit de economische en wetenschappelijke wereld samen om nieuwe initiatieven in de blauwe economie te ondersteunen. De partners in het netwerk zijn Stad Oostende, Economisch Huis Oostende, Toerisme Oostende, Haven Oostende, Vives Hogeschool, BlueBridge, VLIZ, De Blauwe Cluster en Cepphar Foundation.

Vijf laureaten

 1. Ithaka vzw – draagtassen met zeethema’s
  Ithaka vzw wil een sociale economieproject opzetten waarbij hun cliënten onder professionele begeleiding draagtassen bedrukken met zeethema’s via zeefdruk. Die tote bags, hippe textielen draagtassen, worden daarna in Oostende verkocht.
 2. Maison Saints & Bullies – mode uit de zee
  Maison Saints & Bullies wil samen met partnerorganisaties afval uit de zee upcyclen tot materialen die ze ambachtelijk in modeartikelen verwerken. Daarvoor werken ze samen met Oostendse scholen. De eindproducten worden getoond in een modeshow in Oostende.
 3. O.666 – gevelbedekking uit plastic afval
  O.666 wil plastic afval uit de zee gebruiken als grondstof voor de productie van een type leisteen als gevelbedekking. Daarvoor ontwikkelen ze een productieproces, en plannen de eigen gevel als testcase te gebruiken.
 4. VR Drone Simulator
  Dit project ontstond bij Vives Hogeschool, en wil via een simulator dronepiloten opleiden om in de windmolenparken voor de kust controlevluchten uit te voeren. Het project wil samenwerken met de reeds aanwezige spelers in de blauwe economie.
 5. FLIAT – impact van overstromingen berekenen
  FLIAT is een tool die op een gebruiksvriendelijke manier de mogelijkheid biedt om de sociaaleconomische impact van overstromingen te berekenen en te voorspellen. In de toekomst moet de toepassing ook culturele en ecologische risico’s berekenen.

" Oostende wil volop blijven inzetten op groei in de blauwe economie. Hier kunnen we innovatieve starters ondersteunen met de knowhow van ervaren Oostendse organisaties. Dankzij dat ruime netwerk aan partners geven we hen alle kansen op slagen. "

Schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn
SeaZone Oostende
BluAct